Silver Bullet Risk prejel prestižno nagrado za inovativnost

Na mednarodni konferenci Dnevi korporativne varnosti, ki je letos potekala 26. in 27. maja v Ljubljani, je naša aplikacija Silver Bullet Risk prejela »nagrado za najbolj inovativno varnostno rešitev«.

»Slovenian Grand Security Award« ali »Slovenska velika nagrada varnosti« je največja nagrada s področja varnosti pri nas. Za inovativni prispevek na področju razvoja in uveljavljanja varnosti jo izbranim institucijam in posameznikom podeljuje Institut za korporativne varnostne študije ICS-Ljubljana v sodelovanju s Slovenskim združenjem korporativne varnosti in SE Europe Security Award (SEECSA).

Neodvisna strokovna komisija izbira najboljše in najbolj inovativne, ki s svojim zgledom in aktivnostmi na področju zagotavljanja varnosti v svojih sredinah, predstavljajo primere dobrih praks in rešitev.

Podelitev nagrade za Silver Bullet Risk je komisija utemeljila z naslednjo obrazložitvijo:

»Informacijsko-varnostna rešitev Silver Bullet Risk prinaša popolno primerljivost na različnih področjih tveganj, pomaga, da k uspešnosti prispevajo vsi oddelki in deležniki ter zaposlene usmerja k ustvarjanju novih poslovnih priložnosti. S pomočjo uporabniku prijazne in tehnološko dovršene programske opreme, omogoča centralno upravljanje s tveganji in škodnimi dogodki. Dejavnost upravljanja tveganj zahteva pozornost, čas in odgovorne osebe, ki razumejo področje in medsebojno povezanost tveganj med funkcijami ter oddelki.

Platforma zaposlenim pomaga zajemati informacije v podporo njihovim odločitvam in posledično povezati in razumeti procese, ki vodijo do uresničitve tveganj. Vselej, ko so iz procesa upravljanja tveganj izključena pomembna področja organizacije ali pa so tveganja ocenjena po različnih in neprimerljivih kriterijih, se namreč izgubljajo dragoceni podatki o zgodovini pomembnih dogodkov in odločitev, ki preprečujejo, da bi na tveganja lahko pogledali celostno.

Pri razvoju so razvijalci zasledovali tudi dejavnike kot so hitrost, odzivnost, preglednost, enostavnost, zanesljivost ter povezljivost sistemov. Poseben poudarek je v inovacijski rešitvi namenjeni interoperabilnosti delovanja.

Rešitev se uporablja s strani različnih organizacijskih okolij po vsej Sloveniji, kar še dodatno potrjuje visoko kvaliteto varnostne rešitve.«

Za več informacij o Silver Bullet Risk ali učinkovitem in praktično uporabnem korporativnem upravljanju tveganj nasploh, pa nam lahko pišete na naslov [email protected].